Je paard naar de masseur

Om een paard gezond en blessurevrij te houden is het gehele management belangrijk. Jullie kennen vast wel de metafoor over de ketting met de zwakste schakel? De kern van het verhaal is, dat de ketting zo zwak is als de zwakste schakel. Simpel gezegd, als de zwakste schakel breekt, breekt de hele ketting!

Daarom laat ik mijn paard regelmatig behandelen door specialisten. In september is de osteopaat geweest en vandaag is de sportmasseur geweest om Magic te masseren. Een paard is namelijk meester in compenseren en daardoor is het belangrijk om je paard regelmatig te laten checken op blokkades, hoge spierspanning of bewegingsbeperkingen.

Magic ik is nu nog jong (2 jaar en 3 maanden) dus zo vaak laat ik de behandelaars nu nog niet komen. Wanneer ik meer met Magic ga trainen laat ik beide specialisten regelmatiger langskomen. Zeker met mijn eigen paard vind ik het moeilijk om compensaties op tijd te signaleren. Het lijkt wel alsof het altijd makkelijker is het om het bij iemand anders paard te zien…. Heeft iets te maken met blinde vlekken denk ik 😉

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *