Iets anders doen?!

Zolang ik me kan herinneren wil ik al werken met paarden, maar sinds vorig jaar merkte ik dat er iets veranderd was.

De meeste van jullie weten wel dat ik voornamelijk dressuurlessen geef, maar wat ik eigenlijk het liefste doe is paarden trainen. Ik vind dat geweldig! De energie die ik daarvan krijg is verslavend. Toch is dat niet iets wat ik dagelijks veel doe. Ik train 2 paarden, waarvan 1 die van mijzelf. Omdat ik toch iets met paarden wilde doen en voornamelijk mijn kennis wilde delen ben ik gaan lesgeven. Dit is makkelijker dan klanten vinden die willen dat ik hun paard train.

Ik heb al vaker gestruggeld met het gevoel dat ik niet voldoende energie krijg van lesgeven. In ieder geval niet 5 dagen in de week non-stop. Ik loop er op leeg… Maar financieel gezien moet ik wel. Ik was zo blij toen ik besloot om volledig voor mezelf te beginnen, eigen baas te kunnen zijn, jeetje wat een vrijheid! Als snel kwam ik erachter dat het ook veel stress met zich meebrengt. Een dag vrij betekent meteen geen inkomsten. Een week regen, betekent natte rijbanen en dus geen inkomsten. Te warme zomerdagen… ja je raadt het al, dit betekent geen inkomsten. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Begin dit jaar werd ik mij bewust van iets. Ik had geen zin om te werken… ik wilde mijn bed niet uit. Dat is voor mij heel raar! Dat heb ik alleen gevoeld als ik dingen moest doen die ik niet leuk vond, zoals school, of werken voor een baas die absoluut niet bij mij paste.

Op een avond reed ik terug naar huis van een lesklant. Ik moest even stoppen om te tanken en ik voelde me onwijs verdrietig. Ik wist niet meer hoe ik dit vol moest houden. Financieel ging het steeds slechter en eigenlijk werd ik niet blij van wat ik deed. Maar wat moest ik dan? Een andere baan zoeken? Pff ik heb nog nooit wat anders gedaan dan werken met paarden. Geen andere studies…

Bijna elk weekend kom ik bij Aloha. Een onwijs chille strandtent in Wijk aan Zee. Daar keek ik elke keer tegen posters aan waarop te zien was dat ze personeel zochten. Waarom niet, dacht ik? Ik kan het altijd proberen. Iets in mij zei dat ik het niet moest doen, want ja, de paarden zijn toch mijn alles, dat geef je toch niet op?! Maar ik gaf het helemaal niet op! Paarden trainen is en blijft mijn passie. Ik kan dit alleen doen als ik energie heb en als ik financieel gezond ben. Dus ja, ik heb gesolliciteerd bij Aloha en na een onwijs gave proefdag ben ik aangenomen. Ik werk daar nu ongeveer 2 dagen in de week en ik ben zo blij dat ik deze keuze heb gemaakt. De energie is weer terug en de afwisseling in het werk doet me zo goed. Het grappige is, door Aloha vind ik het lesgeven weer leuk!

Dingen doen uit je comfortzone zijn niet alleen eng, maar soms heb je ook het idee dat je een stap terug doet. Want i.p.v. bezig zijn met paarden ging ik iets heel anders doen. En dat zorgt er nou juist voor dat ik weer de energie heb om nog beter te worden dan dat ik al ben. Het creatieve deel in mij wordt weer aangewakkerd, mijn vuurtje is weer aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *