Longeren is een belangrijk onderdeel van de training van je paard!

Herken jij de volgende situatie:

Je wilt je paard longeren en dit op de goede manier doen, je wilt je paard even ‘goed aan het werk zetten’.  Hierbij komen er natuurlijk allerlei attributen aan de pas, zoals een bijzetteugel of slofteugel.

Je wilt dat je paard goed naar binnen kijkt en dus zet je de binnenkant korter.

De ene kant op gaat dit zonder probleem en loopt het paard goed zijn rondje, het paard is er fijn ‘doorheen’.  De andere kant op daarentegen gaat moeilijk, het paard wil maar niet naar binnen kijken en valt constant met zijn schouder naar binnen. Daarom zet je de binnenkant steeds strakker om ervoor te zorgen dat het paard hopelijk naar binnen gaat kijken. De frustratie loopt op en het paard gaat er alleen maar gespannen van lopen en loopt er niet meer fijn ‘doorheen’. Natuurlijk krijgt het paard de schuld…

Dit verhaal is herkenbaar voor veel paardenmensen, ik heb het zelf ook gedaan en meegemaakt. Nu weet ik dat het paard niet anders kon en dat wij hier een groot verschil in kunnen maken.

Tijdens een les longeren leer je hoe jij je paard correct longeert aan de ENKELE lijn zonder HULPTEUGELS. Jouw paard kan rechtgericht worden aan de longeerlijn en daardoor ontspannen lopen en zijn lijf ‘los’laten. Hierdoor kan het paard over de rug lopen en zijn achterhand beter laten ondertreden.

“Echt goed longeren vereist kennis én handigheid en daar heb je een leermeester voor nodig. Het is allesbehalve makkelijk en misschien zelfs wel net zo moeilijk als goed rijden!”-Mireille den Hoed

  • Longeerles (30 minuten): € 45,-

Voorwaarden:

  • Als je minder dan 24 uur van tevoren annuleert, blijf je 50% van de kosten verschuldigd.

Heb je nog vragen of wil je graag een longeerles inplannen, neem dan gerust contact op.