Unieke samenwerking

Wij hebben beiden ons eigen specifieke ervaring als het gaat om het trainen en revalideren van paarden. Door onze kennis en vaardigheden samen te voegen en door nauw met elkaar samen te werken, kunnen wij een breed spectrum aan problemen behandelen.

Fysieke ongemakken worden tijdens het trainen van het paard (h)erkend en kunnen direct door fysiotherapie worden behandeld.

Vanzelfsprekend is het andersom net zo waardevol. Als een paard met fysieke problemen is behandeld, wordt er in overleg met de eigenaar van het paard gewerkt aan een passende training om herhaling van dergelijke problemen te voorkomen.

Naast dat we ons bezighouden met de paarden zelf, informeren en adviseren wij ook de eigenaren van de paarden. Dit doen wij door middel van begeleiding wanneer een paard bij ons in training of revalidatie staat. Daarnaast geven wij verschillende cursussen en lezingen over diverse onderwerpen op paardengebied.

Kijk wat wij voor jou kunnen doen bij de mogelijkheden.

Lisette Arends 

“Het is mijn grote droom om succesvol mee te rijden in de dressuursport op het hoogste niveau. Professionaliteit en Ambitie!”

Ik ben spontaan, ambitieus en heb een enorme passie voor paarden. Vanaf mijn 8e ben ik begonnen met paardrijden bij Ruitersportcentrum de Schimmelkroft in Heemskerk. Hierna volgden verschillende paardenopleidingen, waaronder de HBO opleiding Hippische Bedrijfskunde in Dronten en mijn huidige opleiding tot revalidatietrainer op de Freestyle Academy van Emiel Voest. In 2010 heb ik mijn Orun diploma behaald en vanaf dat moment ben ik fanatiek gaan lesgeven.

Van 2010 tot 2019 heb ik gewerkt bij Africhtingsstal van Buggenum te Beverwijk. Op dit bedrijf bracht ik de paarden uit op wedstrijd en reed ik jonge paarden door voor de verkoop. Mijn huidige niveau is ZZ-Licht dressuur en M springen.

Door het werken bij Africhtingsstal van Buggenum ben ik meer te weten gekomen over de Klassieke Dressuur. Ondertussen heb ik deze methode meer mijn eigen gemaakt en is het mijn passie om deze kennis te delen met alle paardenliefhebbers door middel van mijn eigen bedrijf. Tevens ben ik erg leergierig en wil ik altijd meer kennis vergaren om mijzelf, de paarden en ruiters zo goed mogelijk te trainen. Daarom ben ik mij sinds 2018 gaan verdiepen in grondwerk en schriktraining. Ik combineer hierbij verschillende methodes, waaronder Pat Parelli, Tristan Tucker, Liesbeth Jorna en Emiel Voest. “Horsemanship is the art of mastering our own movements, thoughts, emotions and behavior. Not the horses.” ~Mark Rashid.

Om mijzelf te blijven verbeteren les ik met veel plezier bij Cindy Feld. Verder verdiep ik mij graag in online trainingen, waaronder de cursus van Rien van der Schaft: Basis tot Grand Prix.

Diploma’s , cursussen & lezingen 

 • Masterclass zadelmak maken door Feather Light Horsemanship in 2019
 • Huidige opleiding: Revalidatietrainer op de Freestyle Academy van Emiel Voest
 • Diploma Welzijnsadviseur in 2019. Op de Freestyle Academy van Emiel Voest.
 • HBO Hippische bedrijfskunde in Dronten
 • KNHS Orun cursus in 2010
 • Lezing open monden en het aansnoeren van de neusriem door Natascha van Eijk
 • Instructeurstraining ‘Lesgeven met stijl’ van Q4 HorseProfile
 • Cursus Basis tot Grand Prix van Rien van der Schaft
 • Cursus Effectieve en duurzame training van Morgan Lashley
 • Cursus TRT Methode van Tristan Tucker

Fay Warmerdam

“Mijn droom is om één van de beste dierenfysiotherapeuten van Nederland te zijn! Passievol en Doelmatig.”

Ik ben een fysiotherapeute in hart en nieren. Al vanaf mijn dertiende wist is dat ik dierenfysiotherapeute wilde worden. Om dierenfysiotherapeute te worden moet je in Nederland eerst fysiotherapeute voor mensen zijn. De opleiding voor humane fysiotherapie duurt vier jaar, en deze heb ik succesvol behaald in 2016.

In 2018 werd ik toegelaten op de opleiding voor dierfysiotherapie en inmiddels heb ik het eerste jaar van deze opleiding succesvol afgerond. De dierfysiotherapie is helemaal wat ik me ervan had voorgesteld. Ik hou van de uitdaging die deze opleiding mij bied, de kennis en vaardigheden die ik als fysiotherapeut voor mensen heb, ben ik nu aan het vertalen naar dieren. Ik ben altijd al leergierig geweest en daardoor dus ook altijd met mijn ontwikkeling bezig.

Wanneer ik de opleiding tot dierenfysiotherapeute heb afgerond ben ik dus zeker nog niet uitgeleerd. In de nabije toekomst wil ik graag de opleiding tot aquatrainer nog gaan volgen, en ik ben me ook aan het oriënteren wat betreft verdere opleidingen. Mijn interesse gaat momenteel onder andere uit naar: osteopathie en manueel therapie voor dieren.

Naast het stuk fysiotherapie houd ik mij samen met Lisette ook bezig met het trainen van paarden. Dit doen we op basis van name natural horsemanship, waarmee we paarden en hun eigenaren kunnen helpen met problemen waar ze tegenaan lopen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: trailerladen, watervrees, vluchtgedrag en scheefheden. Daarnaast zijn we ook bekwaam in het zadelmak maken en het doorrijden van jonge paarden op een paard-vriendelijke manier.

Net als Lisette vind ik het belangrijk om mijn kennis met mensen te delen, op die manier komt er meer bewustzijn in de paardenwereld. Het is niet alleen belangrijk om de paarden te helpen, maar ook om de eigenaar van het paard te informeren, om zodoende paard en ruiter optimaal te begeleiden. Het zal hierbij altijd gaan om maatwerk, immers, ieder paard en ieder mens is weer anders. En dat is een uitdaging die mij onwijs ligt!

Diploma’s, cursussen & lezingen

 • Huidige opleiding: dierfysiotherapie, Aeres training Centrum Barneveld
 • Hbo-fysiotherapie, aan de Hogeschool van Amsterdam
 • Opleiding dry needling, bij DNS Myopain in Amsterdam
 • Certificaat Paardenwelzijn, KNHS
 • Masterclass Probleempaarden helpen, bij feather light horsemanship