Sandra De Boer 

“Al geruime tijd les ik met mijn paard Gesshin Kai bij Lisette. Vooral de duidelijke en positieve manier van trainen spreken mij erg aan. Kai is niet de makkelijkste en dat kan bij mij soms wat frustratie geven. Maar door de fijne lessen ben ik er steeds meer bewust van hoe om te gaan met de lastige gebruiksaanwijzing van Kai. Zowel in de dressuur lessen, grondwerk en vanuit het zadel helpt Lisette ons steeds een beetje verder. En belangrijk, ik heb altijd een positief gevoel na een training!”

Foto’s door: Natasja Bergen

Cynthia Schotvanger-Hoekstra

“Ik heb geen gemakkelijke keuze gemaakt bij de aanschaf van mijn paard: een jonge (inmiddels geruinde) hengst, maar het was liefde op het eerste gezicht! In het begin gingen er veel dingen mis door onwetendheid, onkunde en een gebrek aan vertrouwen in mijzelf.
Lisette heeft mij, met veel geduld en kennis, vertrouwen gegeven. Vanuit dat vertrouwen is mijn kunde en kennis gestegen. Ik ben er nog niet, maar ik leer nog iedere dag van Lisette en ben haar daar heel dankbaar voor. Ze is een absolute topper!”

Simone Bischot

“Loslaten en Vertrouwen en dan ook nog Genieten dat was mijn doel toen ik startte met mijn training bij Lisette. Paardrijden kan echte ontspanning zijn, samen ontspannen. Vooral dat samen is iets dat mij echt aanspreekt, zonder bakspoken die in mijn hoofd zaten en waardoor ik niet kon genieten. Onder begeleiding van Lisette ben ik gestart met onderzoeken wat, op basis van vertrouwen, voor mijn paard en voor mij de beste methode is. Ontvangen van praktische tips waardoor rijden weer echt ontspanning werd en ik meer naar mijn gevoel kon gaan.

Ik heb weer enorm veel plezier in de bak zonder spoken en als er een keer een spook is schiet ik niet gelijk in mijn hoofd maar blijf ademen. De lessen eindigen altijd met een blij gevoel en ik krijg er veel energie van.

Ik ben er nog niet maar ben nu echt al zo blij. Voor mij is dit een van de beste stappen geweest die ik heb gezet ik ben een gelukkig mens.”

Brynn van Kaam

“Toen ik anderhalf jaar geleden mijn pony Karlijn kocht, had ik geen idee wat een lange weg we te gaan hadden. Zowel medisch als rijtechnisch moe(s)t er een boel gebeuren. Gelukkig had ik Lisette om mij daarin te begeleiden en ondersteunen. Zij heeft mij geholpen met een goed stappenplan om alle medische problemen uit te zoeken en op te lossen en helpt mij nu onwijs met het oppakken van het correct rijden. We hebben nog een lange weg om te gaan, maar ik weet zeker dat het ons samen gaat lukken. Lisette heeft er niet alleen voor gezorgd dat mijn pony weer gezond is, maar ook dat wij samen het plezier in de sport terug hebben gevonden.”

Rieneke

“Ik heb Lisette leren kennen op stal bij de Groenhoeve te Uitgeest. Ik was op dat moment veel bezig met grondwerk en was begonnen met het rijden van mijn jonge merrie. Ik heb jaren westerngericht gereden maar was op zoek naar benadering waarin ik het westernrijden en rechtrichten kan combineren.

Ik hoorde van Lisette over een lezing: scheefheden van een paard en de klassieke dressuur. Deze lezing heb ik bijgewoond en ben mij gaan verdiepen in deze benadering. Het sprak mij aan en ben met Lisette in gesprek gegaan over de mogelijkheden. We zijn begonnen met longeren en sinds een paar weken zijn we begonnen met rijden.  Lisette kijkt goed naar paard en ruiter en past zich aan op het niveau van de combinatie.

Binnenkort moet mijn paard revalideren na een operatie aan haar griffelbeen en is het fijn om gebruik te kunnen maken van de diensten van Lisette.”